Skötselråd

Ditt smycke är handgjort av material som kan vara ömtåligt, ta hand om ditt smycke för att det ska hålla så länge som möjligt.
Vi använder oss utav noga utvalt material; ädelstenar, sterling silver 925, rostfritt stål och metall. Allt material är nickelfritt. Vänligen notera att naturliga stenar kan vara något ojämna och färgskiftningar kan förekomma. Tänk på att metall missfärgas när den kommer i kontakt med fukt, vatten, parfym, cremer och svett. Detta är helt naturligt, metallen mörknar och får patina vilket gör smycket unikt. Även sol och hög luftfuktighet kan förändra metallens färg. Duscha eller bada aldrig med dina smycken, det sliter även på tråden. Förvara dina smycken mörkt och svalt i en smyckespåse/ask. 

Rostfritt stål har en något mörkare färg och varken rostar eller oxiderar. Sterling silver kan bli gult eller mörkare med tiden men går att putsas upp med vår putsduk. Även infärgade stenar kan tappa färg om de kommer i kontakt med fukt och vatten. 

Malas knyter vi med stark tråd men de kan töja sig lite med tiden pga stenarnas tyngd. Även elastiska armband kan töjas med tiden. Tofsarna på våra malas och armband är handgjorda och ska behandlas med försiktighet. Försök att röra vid tofsen så lite som möjligt för att minska slitage, risken finns annars att tofsen lossnar.